Herba Natura

Природна алтернатива за Вашето здравје
  • македонски

СТОМАЧНИ ВИРУСИ: СИМПТОМИ, ПРИЧИНИ И ТРЕТМАН

Стомачен вирус или гастроентеритис е заболување кое најчесто се појавува кај помладата популација, во текот на целата година, а особено на почетокот на пролетта и летото. Со зголемувањето на температурите расте бројот на стомачни инфекции предизвикани од различни типови на вируси и бактерии. Гастроентеритис е медицинска состојба која се карактеризира со воспаление на гастроинтестиналниот тракт, […]