Herba Natura

Природна алтернатива за Вашето здравје
  • македонски

Витамин Б17 – уништувач на канцерогените клетки

“Ракот е последица на хронично пореметување на организмот кое настанува доколку во исхраната недостига една витална состојка„ – смета Д-р Ernst T. Krebs. Тргнувајќи од оваа претпоставка американскиот биохемичар E. Krebs на почетокот на 50-те години од минатиот век успеа да изолира хемиска состојка која се покажа како ефикасен уништувач на клетките на ракот. Станува […]