Herba Natura

Природна алтернатива за Вашето здравје
  • македонски

ЕКСТРАТ (МАСЛО) ОД ЃУМБИР, ПРОТИВ РАЗНИ ВИДОВИ БОЛКИ

Само две капки масло од ѓумбир имаат поголем ефект од една таблета ибупрофен, против различни болки… Едно ново истражување, кое е објавено во списанието “Arthritis”, открива дека ѓумбирот делува на намалување на болките подеднакво како и лековите против болки, како на пример ибупрофенот. Иако ибупрофенот е еден од најпопуларните лекови против болки, сепак ова истражување […]