Herba Natura

Природна алтернатива за Вашето здравје
  • македонски

КАКО ДО ПОСИЛЕН ИМУНИТЕТ КАЈ ДЕЦАТА

Што претставува имунитетот? Имунолошкиот систем (Имунитетот) е систем од органи и клетки кои го штитат телото од напад на туѓи микроорганизми. Негова главна задача е да го спречи навлегувањето на туѓите микроорганизми во телото и да ги уништи оние кои ќе влезат во организмот. Кога микроорганизмите ќе влезат во нашето тело, нив ги напаѓаат клетките […]