Herba Natura

Природна алтернатива за Вашето здравје
  • македонски
  • English

Маслото од семки од грејпфрут е најдобрата алтернатива на синтетичките антибиотици, за третирање на голем број бактериски инфекции и затоа веќе претставува производ кој задолжително треба да го има во секоја домашна аптека.

Научните испитувања покажуваат неверојатни резултати – маслото од семки од грејпфрут уништува широк спектар на грам-позитивни и грам-негативни бактерии, како што се: Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas Aeruginosa, Giardia Lamblia, Streptococcus Pneumonia, Haemophilus Influenzae, Mycobacterium Species, Campylobacter, Candida Albicans, Escherichia Coli, Salmonella, Klebsiella, Proteus, Vibio Cholerae, Chlamydia Trachomatis, Trichomonas Vaginalis, Legionella Pneumophila, Helicobacter Pylori и други.

image003

Превентивната употреба на маслото од семки од грејпфрут е од огромно значење за организмот, а може да го користат и деца од една година. Со превентивното користење се јакне имунитетот, кој му дава сила на организмот да се справи со најголемиот број на инфекции кои секојдневно го напаѓаат, со што се намалува зачестеноста од разболевуање кај луѓето кои го користат ова масло.