ТЕРАПИЈА СО МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ГРЕЈПФРУТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КАНДИДА

Континуираното и прекумерно користење на антибиотици доведува до уништување на “добрите“ бактерии неопходни за нормално функционирање на дигестивниот систем и одржување на здравјето. Оваа состојба најчесто доведува до прекумерно размножување на габата Candida albicans (кандида), што може да предизвика големи здравствени проблеми.

Mаслото од семки од грејпфрут е едно од најефикасните природни средства против инфекции со […]

ВОСПАЛЕНИЕ НА СИНУСИТЕ – КАКО ДА СИ ПОМОГНЕТЕ СО КОРИСТЕЊЕ НА МАСЛОТО ОД ДИВО ОРИГАНО

Голем број на луѓе имаат проблеми со воспалување на синусите, пред сѐ во зимскиот период. Меѓутоа зимата не е единствениот период кога се јавува оваа болест. Првите есенски денови со себе носат променливо време, дождови, ладни ветрови, воздухот е полн со алергени честици, а сите овие фактори се причина за воспалување на синусите.

Што е синузит?

Воспаление […]