Информации

Вирусите може да се спречат – Маслото од диво оригано, моќен природен антивиретик

Ова писмо ни го испрати човек кој има лично искуство со користење на маслото од диво оригано на Херба Натура. Се работи за лично сведочење, за кое сметаме дека треба да биде достапно до сите, поради што одлучивме да го објавиме интегрално, како што ни е испратено.

МОЕТО ЛИЧНО ИСКУСТВО СО МАСЛОТО ОД ДИВО ОРИГАНО

Почитувани Херба Натура,

Сакам со Вас да го споделам моето искуство со среќен крај, поврзано со маслото од диво оригано на Херба Натура.

Имено, во […]

ЗДРАВИ ДЕЦА – СЕМЕЈНО ЗДРАВЈЕ

Имунитетот – основа на здравјето

Имунитетот претставува систем од органи и клетки чија главна задача е да го спречи навлегувањето на штетните микроорганизми во телото и да ги уништи оние кои ќе влезат во организмот. Кога микроорганизмите ќе влезат во нашето тело, нив ги напаѓаат клетките кои се наоѓаат на првата линија на одбрана – белите крвни зрнца. Имуните клетки се активираат под дејство на предизвикувачот на болеста, при што ги препознаваат и уништуваат патолошките микроби – […]

РАСТЕМЕ ЗДРАВИ

Детското здравје значајно влијае на здравото и безгрижно растење, а усвојувањето на здрави животни навики е важен услов за одржување на здравјето во зрелата и поодмината возраст.

Детските болести се нормална појава во текот на растењето, а посебно чести се настинките и вирусните инфекции. Како родители, ние секако мораме да се обидеме да ги спречиме и да ги намалиме нивните симптоми.

Заштитата од овие болести пред се треба да се сведува на превентива, преку јакнење на самиот имунитет, […]

ПРОЛЕТЕН ЗАМОР – ОПАДНАТ ИМУНИТЕТ

Што е пролетен замор и зошто се јавува?

Пролетниот замор е состојба на организмот, која се појавува на крајот од зимата а при почнувањето на пролетта. Главни предизвикувачи се недостатокот на Витамините Ц и Д, подолгиот престој во затворен простор, како и исхраната која во текот на зимата е повеќе еднолична и сиромашна со вимани и минерали. Оваа состојба најчесто е пропратена со симптоми како што се замор, раздразливост, отежната концентрација и сериозно опаѓање на имунитетот, а […]

ПРОЛЕТНИ АЛЕРГИИ И КАКО ДА СИ ОЛЕСНИМЕ НА ПРИРОДЕН НАЧИН

Пролетта сите ја чекаме со нетрпение. Сонцето, топлото време и прошетките во природа по зелените и расцветани ливади се дел од убавините кои ги носи ова годишно време.

Но, за жал, токму пролетта е карактеристичен период од годината за сезонски алергии. Со цветањето на дрвјата поленот се ослободува и разнесува во воздухот, што предизвикува реакции кај луѓето кои страдаат од алергија.

Алергија е преосетливост на некои супстанци, додека алергиската реакција е одговор на имуниот систем на организмот кон […]

ЗОШТО ДА ГО КОРИСТИТЕ CITRONASAL PLUS СПРЕЈОТ ЗА НОС?

ШТО ПРЕТСТВАУВА CITRONASAL PLUS СПРЕЈОТ ЗА НОС?

CitroNasal Plus спрејот за нос е наменет пред се за деца од шест годишна возраст и возрасни. Предноста на овој спреј пред остантаите такви спрејови е во тоа што CitroNasal Plus e формулиран исклучиво од природни состојки кои не предизвикувваат зависност или алергичност, а истовремено може да се користи буквално секој ден.

ЗОШТО ДА ГО КОРИСТИТЕ CITRONASAL PLUS СПРЕЈОТ ЗА НОС?

Овој спреј наоѓа примена во многу различни ситуации, поврзани […]