Информации

ВИРУСИТЕ ПОВТОРНО ГИ ПОЛНАТ АМБУЛАНТИТЕ

Вирусните инфекции, во овој период на нагло затоплување на температурата, повторно се во замав и бројот на заболени од ден во ден се повеќе се зголемува. Ова особено се отсликува во училиштата и детските градинки, каде децата се најчесто изложени на овие инфекции, особено поради фактот што во таа возраст имунитетот не е развиен на доволно високо ниво, за да може да го зачува организмот здрав. Овие инфекции речиси без исклучок се проследени со покачена телесна […]

АЛЕРГИИ И КАКО ДА СЕ СПРАВИМЕ СО НИВ НА ПРИРОДЕН НАЧИН

Сите со нетрпение ја чекаме пролетта, топлото време и прошетките во природа. Но, за жал, токму пролетта е карактеристичен период од годината за сезонски алергии. Со цветањето на дрвјата поленот се ослободува и разнесува во воздухот, што предизвикува реакции кај луѓето кои страдаат од алергија.

Алергија е преосетливост на некои супстанци, додека алергиската реакција е одговор на имуниот систем на организмот кон внесените алергиски супстанци. Организамот на алергичните лица бурно реагира на некои појави од нашето природно […]

ГРИПОТ Е ВО ПОЛН ЗАМАВ. ЗАШТИТЕТЕ СЕ ОД НЕГО СО НАЈМОЌНИОТ ПРИРОДЕН ЗАЈАКНУВАЧ НА ИМУНИТЕТОТ – МАСЛОТО ОД СЕМКИ ОД ГРЕЈПФРУТ

Грипот зема сериозен замав и бројот на заболени од ден во ден се повеќе се зголемува. Ова особено се отсликува во училиштата и детските градинки, каде децата се најчесто изложени на оваа инфекција, особено поради фактот што во нивна возраст имунитетот не е на доволно високо ниво, за да може да го зачува организмот здрав. Ако до сега не сте почнале да работите на зајакнување на имунитетот на Вашето дете, па и на Вас самите, почнете […]

МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ГРЕЈПФРУТ ЗА ИНФЕКЦИИ НА СИНУСИ

Маслото од семки од грејпфрут е 100% природен производ кој е особено ефикасен за олеснување на горните дишни патишта при воспаление на синусите и тоа при бактериски инфекции предизвикани од стрептококи, стафилококи и др. или вирусни инфекции, како на пример инфлуенцата – грипот, но и од нечистотиите кои ги предизвикува загадениот воздух. Притисок, болка, затнат нос и отежнато дишење се најчести симптоми при воспаление на синусите, кои тешко се отстрануваат. Маслото од семки од грејпфрут е […]

МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ГРЕЈПФРУТ ГО ЗАЈАКНУВА ИМУНИТЕТОТ И Е НАЈМОЌЕН ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК И АНТИОКСИДАНС

Маслото од семки од грејпфрут е најмоќниот природен антибиотик кој докажано уништува широк спектар на грам-позитивни и грам-негативни микроорганизми (вируси, бактерии и габи), вклучувајќи: Shigella,  Staphylococcus,  Pseudomonas Aeruginosa, Giardia Lamblia, Streptococcus Pneumonia,  Haemophilus Influenzae,  Mycobacterium Species, Campylobacter, Candida Albicans,  Escherichia Coli,  Salmonella, Klebsiella, Proteus,  Vibio Cholerae, Chlamydia Trachomatis ,  Trichomonas Vaginalis, Legionella Pneumophila,  Helicobacter Pylori,  Herpes Simplex 1, Influenza A2.

Најважната состојка на маслото од семки од грејпфрут се биофлавоноидите, кои директно делуваат на зајакнување и поддршка […]

По повод првиот роденден на Херба Натура, НАМАЛУВАЊЕ -20%

Почитувани,
Херба Натура веќе една година претставува Природна алтернатива на Вашето здравје.
Во оваа година, благодарение на едукативните и стручни текстови кои беа објавувани во списанијата 24 часа Здравје, ТЕА Модерна, Семејно здравје, Систина Плус, како и на нашите веб и фејсбук страници, допревме до многумина од Вас. Во овие текстови зборувавме за имунитетот, за респираторните вируси, стомачните вируси, проблеми со синусите, кандидата, ешерихијата… Се обидовме и во голема мера успеавме, да Ви кажеме дека здравјето можеме да […]