Информации

ЗДРАВИ ДЕЦА – СЕМЕЈНО ЗДРАВЈЕ

Имунитетот – основа на здравјето

Имунитетот претставува систем од органи и клетки чија главна задача е да го спречи навлегувањето на штетните микроорганизми во телото и да ги уништи оние кои ќе влезат во организмот. Кога микроорганизмите ќе влезат во нашето тело, нив ги напаѓаат клетките кои се наоѓаат на првата линија на одбрана – белите крвни зрнца. Имуните клетки се активираат под дејство на предизвикувачот на болеста, при што ги препознаваат и уништуваат патолошките микроби – […]

РАСТЕМЕ ЗДРАВИ

Детското здравје значајно влијае на здравото и безгрижно растење, а усвојувањето на здрави животни навики е важен услов за одржување на здравјето во зрелата и поодмината возраст.

Детските болести се нормална појава во текот на растењето, а посебно чести се настинките и вирусните инфекции. Како родители, ние секако мораме да се обидеме да ги спречиме и да ги намалиме нивните симптоми.

Заштитата од овие болести пред се треба да се сведува на превентива, преку јакнење на самиот имунитет, […]

ПРОЛЕТЕН ЗАМОР – ОПАДНАТ ИМУНИТЕТ

Што е пролетен замор и зошто се јавува?

Пролетниот замор е состојба на организмот, која се појавува на крајот од зимата а при почнувањето на пролетта. Главни предизвикувачи се недостатокот на Витамините Ц и Д, подолгиот престој во затворен простор, како и исхраната која во текот на зимата е повеќе еднолична и сиромашна со вимани и минерали. Оваа состојба најчесто е пропратена со симптоми како што се замор, раздразливост, отежната концентрација и сериозно опаѓање на имунитетот, а […]

ПРОЛЕТНИ АЛЕРГИИ И КАКО ДА СИ ОЛЕСНИМЕ НА ПРИРОДЕН НАЧИН

Пролетта сите ја чекаме со нетрпение. Сонцето, топлото време и прошетките во природа по зелените и расцветани ливади се дел од убавините кои ги носи ова годишно време.

Но, за жал, токму пролетта е карактеристичен период од годината за сезонски алергии. Со цветањето на дрвјата поленот се ослободува и разнесува во воздухот, што предизвикува реакции кај луѓето кои страдаат од алергија.

Алергија е преосетливост на некои супстанци, додека алергиската реакција е одговор на имуниот систем на организмот кон […]

ЗОШТО ДА ГО КОРИСТИТЕ CITRONASAL PLUS СПРЕЈОТ ЗА НОС?

ШТО ПРЕТСТВАУВА CITRONASAL PLUS СПРЕЈОТ ЗА НОС?

CitroNasal Plus спрејот за нос е наменет пред се за деца од шест годишна возраст и возрасни. Предноста на овој спреј пред остантаите такви спрејови е во тоа што CitroNasal Plus e формулиран исклучиво од природни состојки кои не предизвикувваат зависност или алергичност, а истовремено може да се користи буквално секој ден.

ЗОШТО ДА ГО КОРИСТИТЕ CITRONASAL PLUS СПРЕЈОТ ЗА НОС?

Овој спреј наоѓа примена во многу различни ситуации, поврзани […]

ЗОШТО ДА ГО КОРИСТИТЕ CITRONASAL СПРЕЈОТ ЗА НОС?

ШТО ПРЕТСТВАУВА CITRONASAL СПРЕЈОТ ЗА НОС?

CitroNasal спрејот за нос е наменет пред се за најмладата популација и тоа за деца од една до шест години, но не е ограничено да го користат и возрасните. Предноста на овој спреј пред остантаите такви спрејови е во тоа што CitroNasal e формулиран исклучиво од природни состојки кои не предизвикувваат зависност или алергичност, а може да се користи буквално секој ден.

ЗОШТО ДА ГО КОРИСТИТЕ CITRONASAL СПРЕЈОТ ЗА НОС?

Овој […]